Zelf meubels maken en ik…

Zelf meubels maken was altijd mijn droom. Daar heb je best wel goed gereedschap en ruimte voor nodig. Helaas, die heb ik niet (meer).

Tot ik leerde hoe je van karton zelf meubels kunt maken. Met een cutter en centimeter ben je bij het begin van je gereedschap. Nu maak ik meubels en objecten van karton, op maat, in de kleur die ik wil. Er is zoveel van karton te maken, dat de tijd me ontbreekt. Maar niet getreurd. Ik ben nu bezig met het maken van kinderstoeltjes. En ik heb 2 nachtkastjes gemaakt die bijna klaar zijn; alleen nog wat vernis/parketlak erover en dan komen ze naast mijn bed.

Op zo'n mooie troon is het heerlijk zitten

kinderfauteuil rose

Advertenties

18 reacties op Zelf meubels maken en ik…

 1. Chris zegt:

  Er is maar één fauteuil waar ik pijnloos in kan zitten, dat is de 4730 jan des bouvrie fauteuil Geldferland.
  Als ik met vakantie ga (met de auto naar Noord Frankrijk als verste bestemming) mis ik mijn fauteuil ontzettend. Wij huren een huis en dan kom ik in de problemen. Is er iemand die mij iets demontabels kan leveren waar ik in de vakantie wel op kan zitten?

 2. Chris zegt:

  Er is maar één fauteuil waar ik pijnloos in kan zitten, dat is de 4730 jan des bouvrie fauteuil Gelderland.
  Als ik met vakantie ga (met de auto naar Noord Frankrijk als verste bestemming) mis ik mijn fauteuil ontzettend. Wij huren een huis en dan kom ik in de problemen. Is er iemand die mij iets demontabels kan leveren waar ik in de vakantie wel op kan zitten?

 3. Hallo Chris,

  Wat vervelend voor je dat je buiten je eigen huis niet goed/pijnloos kunt zitten. Ik leef met je mee.

  Je vraagt of iemand je iets demontabels kan leveren. Helaas moet ik je melden dat karton daarvoor geen oplossing biedt. Kartonnen meubels zijn in 1 geheel gemaakt en kunnen daarom niet demontabel zijn. Ik denk niet dat je je fauteuil mee op vakantie neemt.

  Ik wens je heel veel succes bij het vinden van een oplossing.

  Verrassend karton
  Gerda Papavoine

 4. suzanne zegt:

  Zou je misschien kunnen vertellen hoe je die meubels maakt?
  Ik ben zo onder de indruk. Ik hoop dat het mij ook lukt!

  • Hallo Suzanne,

   Wat leuk dat je belangstelling hebt. Wil je leren hoe je kartonnen meubels maakt, dan kun je een cursus volgen. Waar woon je?
   Als je eenmaal de techniek onder de knie hebt, kun je bijna elk meubel maken dat je wilt of nodig hebt. Uiteindelijk lukt het een ieder.
   Laat me even weten of bel me op 0610344294

 5. Judith Ooms zegt:

  Koekoek!
  Dit ziet er fantastisch uit. Ik ben héél geïnteresseerd om een curus ‘kartonnen meubels maken’ te volgen. Heb je hieromtrent meer info?

  Alvast bedankt!

  • Hallo Judith,

   Leuk dat je interesse hebt in het volgen van een cursus. Het voordeel van een cursus is dat je daarna eigenlijk alles zelf kunt maken wat je wilt.
   De cursus wordt bij mij in Blaricum gegeven. Ik hoop dat de afstand geen bezwaar is voor je, want ik weet niet waar je woont. De kosten zijn € 14,- per uur. Al het materiaal is inbegrepen, exclusief de decoratie van het meubel. Inbegrepen zijn koffie/thee/versnapering/lunch. Zie ook onder het bericht “cursussen”. Je kunt dan beginnen met een klein voorwerp, zoals bijvoorbeeld een Chinees krukje of een ander klein meubel om de techniek goed te leren kennen. Later kun je dan zelfstandig grotere meubels maken.
   Ik hoop dat ik je hiermee goed heb geïnformeerd. Je kan me ook bellen op 0610344294.

   Met “kartonnen” groet,
   Gerda Papavoine

 6. Carli zegt:

  Ik vindt de kinderstoeltje echt geweldig en zo een cursus lijkt mij wel wat. Wel even de vraag, is het ook stevig genoeg voor een kindje zo een karton stoeltje? In vergelijking met een gewoon stoffen stoeltje bijvoorbeeld? Ik zie je meisje er wel op zitten 🙂 maar ik vraag het toch, heb namelijk twee meisjes (2 jaar en 4 jaar) en is ook niet zo leuk als mama de hele tijd moet zeggen dat ze heel rustig en langzaam op de stoeltjes moeten gaan zitten anders gaan ze kapot 🙂

  • Hallo Carli, wat leuk dat je reageert en interesse hebt in een cursus. Allereerst antwoord op jouw vraag: Ja mijn 2 buurmeisjes gebruiken hun fauteuil nog steeds na bijna 3 jaar gebruik. Ik ga alleen hun bekleding nog een keer doen, want toen had ik kraftpapier en cadeaupapier er op geplakt. Dit keer doe ik er Nepalees papier op, dat houdt beter stand tegen nagels etc. Maar de fauteuil van karton is nog helemaal heel en lekker om op te zitten.
   Als je plant om een cursus te doen, geef dat dan even aan mij door per mail: verrassendkarton@live.com, of per telefoon: 06.10.34.42.94, of via mijn website, dan prikken we een geschikte datum. Graag hoor ik van je waar jij woont i.v.m. tijden.

   Groeten,
   Verrassend karton / Gerda Papavoine

 7. Ik kan bijna niet geloven dat die meubels van karton zijn! Heb je echt niets anders gebruikt ? Ik ben zelf ook veel bezig met zelf meubels maken maar zoals jij dat doet lukt het mij niet, ik gebruik wel gereedschap.

  Ik zou graag nog wat meer werk van jou zien!

  Groet,
  André

  • Hallo Andre,

   Inderdaad ik gebruik alleen een stanley mes, maar geen zaag, hamer etc. Alles wordt opgebouwd met karton. Wel gebruik ik diverse lijmen, zoals pistoollijm, gegomd verpakkingspapier, behanglijm.
   Heb je alle pagina’s van mijn webblog gezien met alle foto’s? Je vindt al mijn werk op mijn webblog.
   Als je nadere informatie wilt ontvangen, kun je me bellen: 06.10.34.42.94.

   Ik dank je voor je belangstelling en wens je veel succes,

   Verrassend karton / Gerda
   06.10.34.42.94

 8. chaseez zegt:

  Hi Gerda,

  Ik ben erg onder de indruk van je Marokkaanse tafeltje. Ik ben al lange tij op zoek naar zo’n tafeltje die ik gewoon wit kan verven. De echte Marokkaanse tafeltjes zijn allemaal zo mooi bewerkt en dan vind ik het zonde om ze te schilderen. Wat zou het kosten jij 2 van zulke tafeltjes voor mij zou maken?

  Met vriendelijke groet,

  Charelle Pieters

  • Hallo Charelle,

   Leuk dat je onder de indruk bent van mijn Marokkaanse tafeltjes.
   Ja ik kan ze ook voor je maken van karton, maar dan wit geschilderd. De prijs per tafeltje is € 95.00 per stuk, Voor 2 tafeltjes zijn de kosten € 175,00.
   Wel wil ik dan graag weten wat de afmetingen zouden moeten zijn, zoals hoogte, diameter van het blad. De verf is op water basis. Dus het ziet er dan mat/half glans uit. Daaroverheen doe ik dan 1 à 2 lagen vloerlak op waterbasis. Dat vergemakkelijkt het onderhoud (zeker met witte tafeltjes).

   Mocht je nadere vragen hebben, bel me dan maar even op 0610344294.

   Ik hoor graag van je.

   Met vriendelijke groet,

   Gerda Papavoine / Verrassend karton.

  • Hallo Charelle,

   Leuk dat je onder de indruk bent van mijn Marokkaanse tafeltjes. Ja ik kan ze ook voor je maken van karton, maar dan wit geschilderd. De prijs per tafeltje is € 95.00 per stuk, Voor 2 tafeltjes zijn de kosten € 175,00. Wel wil ik dan graag weten wat de afmetingen zouden moeten zijn, zoals hoogte, diameter van het blad. De verf is op water basis. Dus het ziet er dan mat/half glans uit. Daaroverheen doe ik dan 1 à 2 lagen vloerlak op waterbasis. Dat vergemakkelijkt het onderhoud (zeker met witte tafeltjes).

   Mocht je nadere vragen hebben, bel me dan maar even op 0610344294.

   Ik hoor graag van je.

   Met vriendelijke groet,

   Gerda Papavoine / Verrassend karton.

   Date: Tue, 24 Jun 2014 14:12:55 +0000 To: verrassendkarton@live.nl

 9. Liesbet Weerts zegt:

  hallo, hele toffe site!
  weet u waar er cursussen kartonnen meubeltjes maken gegeven worden?
  groetjes,
  Liesbet

  • Hallo Liesbet,
   Dank voor je leuke reactie. Ik weet niet waar je woont, maar je kunt natuurlijk altijd een cursus bij mij volgen in Blaricum. De andere adressen bevinden zich in Frankrijk en België. Laat mij maar weten waar je voorkeur naar uitgaat en wat je zou willen maken. Dan kan ik je altijd helpen met adressen.
   Groetjes,
   Gerda

   • Leuntje zegt:

    Hallo Gerda, ik reageer op een oud bericht zie ik, maar… weet je ook waar de cursussen in Frankrijk gegeven worden? Ik woon namelijk in de Pyreneeën…

 10. Hallo Leuntje,

  Als je op zijn Frans “meubels en carton” invult in je Franse google site, kom je bovenin een site tegen “comment créer mon meuble en carton” tegen. Klik daarop en gaan naar “liens”. Daar vind je alle adressen in Frankrijk. Wellicht dat er een in de buurt van de Pyrenéen te vinden is.
  Ik wens je veel succes en laat me maar horen hoe het is gegaan.
  Ik ben ook weer begonnen, want het regent hier in Nederland.
  Salutations,
  Gerda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s